Center for Strategic and International Studies (CSIS)

 

(De exakta start- och slutdatumen faställs senare)

www.csis.org

Praktikplats: Center for Strategic and International Studies (CSIS), 1616 Rhode Island Avenue, NW, Washington D.C.

 

Vad är Center for Strategic and International Studies?
Center for Strategic and International Studies är en av världens mest välrenommerade tankesmedjor med fokus på internationell politik. Med sina drygt 200 anställda och flera avdelningar är praktikplatsen en perfekt plats för den som är utrikespolitiskt intresserad, och för den som gärna fördjupar sig. Flera högsatta politiker och diplomater har börjat som praktikanter vid CSIS. Till exempel svenska EU-kommissionär Cecilia Malmström jobbade som praktikant vid CSIS vid slutet av 80-talet. Tankesmedjan är partipolitiskt obunden eller ”non-partisan” som de kallar oberoende tankesmedjor i Washington DC.

Vilka är praktikantens uppgifter och vilka erfarenheter ger praktiken?
Praktikanten jobbar vid tankesmedjans Europaavdelning med aktuella projekt och deltar i det dagliga arbetet. Arbetsuppgifterna innebär både att vara med och organisera evenemang, forska och göra research, samt att sitta med på möten och vara tankesmedjans ögon och öron på olika program som ordnas av andra organisationer. Praktikplatsen liknar till karaktären mycket den andra praktikplatsen Liberal Praktik ordnar vid Foreign Policy Institute – SAIS i Washington. Praktikanten kommer jobba med projekt där man har nytta av ett studiefokus som tangerar: ekonomi, juridik, miljö, statsvetenskap eller andra samhällsfrågor. Praktiken ger utmärkta möjligheter att fördjupa sig i global politik och ta en del av alla händelser i Washington som ordnas av olika organisationer eller ambassader. Praktikanten kommer också få en chans att delta i det program som ordnas i CSIS ledarskapsakademi: Abshire-Inamore Leadership Academy (AILA). Praktiken är en mycket värdefull merit för framtiden, både för en karriär inom diplomati eller internationella relationer.

Praktikanten förväntas ha tillfredställande kunskaper i amerikansk politik och säkerhetspolitik. Flexibilitet, proaktivitet och ödmjukhet uppskattas hos en praktikant.

 

Vilket är stipendiets storlek?
Stipendiets storlek är 1 700 euro per månad. Praktikanten står själv för resekostnader och ordnande av bostad.

 

Tilläggsinformation om stipendiet ges av Liberal Praktiks koordinator Björn Bonsdorff 

 

 

Annina Claesson

praktikant hösten 2018

 

Om du vill jobba mitt i världspolitikens centrum så är en praktikplats på CSIS i Washington DC något för dig! Här går du bokstavligen i maktens korridorer. På ett av mina första möten nämnde en fransk visiting fellow att CSIS öppnade mycket fler dörrar än hans ordinarie ämbete på franska ambassaden, och det beskriver miljön i stort. Allehanda världsledare, diplomater, akademiker och experter besöker dagligen kontoret för att utbyta idéer... Läs mera